Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL

Kód: 1575
Hodnotenie: vynikajúci, 1 recenzia

Podľa štatistík pripadá na každú osobu planéty viac ako pol kila čokolády ročne. Najviac maškrtia Švajčiari a Belgičania, ako inak. Ich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízanky alebo plnené cukríky majú meno na celom svete. Koľkí z čokoholikov si doprajú nevšedné kombinácie chutí, nie je tak zrejmé. Avšak je úplne isté, že sa k nim čoskoro pridáte. Stačí ochutnať mliečnu čokoládu so slaným karamelom, a ste lapení.

Veľké balenia:
Malé balenia:
32,30 € /1000 g 3,25 € /100 g
Dodáme do stredy, 22. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Peru
Chuť
Chuť:
Karamel

Zloženie

Kakaové maslo, Cukor, Sušené mlieko, Karamel, Sušené odstredené mlieko, Jedlá soľ, Aróma prírodná, Extrakt z vanilkových strukov

Chuť

Čokoládové šošovky Slaný karamel si zamilujú tí, ktorí vyhľadávajú chute atraktívne a jedinečné. Spojenie bielej čokolády, karamelu, vanilky a štipky soli poskytuje exkluzívny zážitok - sladko slaný, delikátne jemný a napriek tomu neprehliadnuteľný.

Šošovky sa hodia k rozpusteniu v mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom...), môžete ich použiť pri výrobe dezertov a podobne.

Pôvod

Peru je svetovým producentom kakaových bôbov, takže nie je divu, že aj čokoládové šošovky Slaný karamel obsahujú ingrediencie z jeho plantáží. Fermentované semená kakaovníkov (Theobroma) používali pôvodní obyvatelia k príprave nápojov už v roku 1900 pred naším letopočtom! Vtedy rástli vždyzelené, nevysoké stromy samozrejme divoko, dnes ich pestujú drobní farmári.

Získať z kakaovníkov semená je ale práca skutočne ťažká. Rastliny vyžadujú kvalitnú pôdu, stabilnú teplotu a vysokú vlhkosť, zároveň neznášajú priame slnečné žiarenie. Plodia asi 3-5 rokov od vysadenia sadeničiek, produktívne sú približne 25 rokov. Hoci stromy bohato kvitnú, opelených je len 5 percent kvetov. Zber kakaových bôbov je práca pre silných mužov. Guľovité alebo vajcovité plody vážiace okolo pol kilogramu sú k stromom pevne prisadnuté, robotníci ich musia odsekávať mačetami. Bobule obsahujú až 60 semien uložených v dužine pod tvrdou šupkou. Semená je potrebné vybrať a niekoľko dní nechať fermentovať. Počas prirodzeného procesu sa ich farba zmení z bielej na hnedú a ich aróma získa typickú čokoládovost.

Cesta k samotnej čokoláde je ale ešte dlhá. Fermentované semená putujú do spracovateľských závodov, v ktorých ich upražia a pomelú na kakaovú hmotu. Z nej sa oddelí kakaový prášok a kakaové maslo. Práve z kakaového masla sa následne vyrába biela "čokoláda". Prečo tie úvodzovky? V prípade tejto cukrovinky totiž o čokoláde môžeme hovoriť len obrazne. Neobsahuje kakaovú hmotu, takže je v nej zároveň len zanedbateľné množstvo teobromínu a kofeínu.

Ku kakaovému maslu boli v prípade šošoviek Slaný karamel pridané cukor, sušené mlieko, karamel, extrakt z vanilkových strukov a štipka soli. V Európe poznáme bielu čokoládu zhruba od polovice 20. storočia. Dnes je jej zloženie regulované Európskou úniou, musí obsahovať minimálne 20 percent kakaového masla, 14 percent mliečnej sušiny a 3,5 percenta mliečneho tuku.

Biela čokoláda môže obsahovať látky vyvolávajúce alergie, opatrní by mali byť ľudia citliví na mlieko, sójové bôby (sóju) a výrobky z nich.

Túto čokoládu skladujte pri teplote 12-20 °C.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch alebo fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2497 kJ/600 kcal
Tuky: 43,3 g
z toho nasytených : 26 g
Sacharidy: 43,9 g
z toho cukry: 43,9 g
Vláknina: 0,1 g
Bielkoviny: 8,7 g
Soľ: 0,5 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

5. 1.

Hodnotenie: vynikajúci
úplná fantázia, nebíčko v papuľke

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


15% ZĽAVA
KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

Naozaj ste ešte neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rýchlo napraviť! Sopečná pôda stredoamerickej krajiny dáva tamojšej arabike plnú, ušľachtilú chuť. V prípade sorty San Raffael z regiónu Tarrazu je dojem umocnený zamatovo sladkými tónmi karamelu. Zverte svoje chuťové bunky odborníkom, veď na Kostarike rastie 400 miliónov kávovníkov! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
37,50 € /1000 g 31,85 € /1000 g 3,20 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 22. 5. 2024

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnícka rozprávka! Táto plantážová káva z južného pobrežia Kuby sa môže pochváliť takmer nulovou aciditou, ale plnou chuťou citeľným čokoládovým a karamelovým zafarbením. Pohorie Sierra Maestra, v ktorom sa narodila, jej dalo do vienka sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Keď si ju skutočne vychutnáte, objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
35,65 € /1000 g 3,55 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do stredy, 22. 5. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%

Existujú dva druhy konzumentov čokolády. Jedni si užívajú akýkoľvek druh v akomkoľvek množstve a druhí pátrajú po lahôdkach, špecialitkách a vymazlenostiach. Nech patríte do tej či onej skupiny, nenechajte si ujsť peruánsku, 81 percentnú čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvom prípade poteší exkluzívnym chuťovým zážitkom, v druhom potom vedomím, že sa vám v ústach rozplýva autentický produkt prastarej odrody kakaovníkov. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
43,80 € /1000 g 4,40 € /100 g
Dodáme do stredy, 22. 5. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »