Kostarika Fatima Anaerobic Natural - Micro Lot
Špeciálnym spôsobom vyrobená, špeciálnou chuťou oplývajúca. Taká je Kostarika Fatima Anaerobic Natural - Micro Lot, ktorá vám zachutí ako na filtri, tak vo french presse alebo automatickom kávovare. Vďaka fermentácii bez prístupu kyslíka sa v nej rozvíjajú nádherné tóny marhúľ, ananásu, pomarančových kvetov a mliečnej čokolády. Unikátny mikrolot z oblasti, ktorá sa kávou preslávila na celom svete, rozhodne stojí za ochutnanie.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kostarika Fatima Anaerobic Natural - Micro Lot je arabika s krásnou, rozvinutou a mnohovrstevnatou chuťou. Nadchne vás zmesou ovocia (poznáte marhule, ananás), pomarančových kvetov a mliečnej čokolády. Jej ľahkosť si najlepšie vychutnáte, keď ju pripravíte na filtri alebo ako cold brew. Báječná je ale aj z moka kanvičky či pákového kávovaru.
Pôvod
V kopcoch regiónu Tarrazú, známych ideálnymi podmienkami na pestovanie kávy, leží farma Finca Tres Milagros. Už vyše pol storočia ju vlastní a vedie rodina Facussa. Nutno podotknúť, že s excelentnými výsledkami. Pretože sa rodina stará o úplne celý proces výroby, môže dohliadať na skutočne každý jej aspekt – od pestovania cez fermentáciu až po sušenie.
Výslednú chuť kávy odrôd Catuai a Caturra určujú ako pôda a podnebie regiónu Tarrazú, tak anaeróbna fermentácia, ktorou sú zrná spracované. Vďaka špeciálnej metóde, pri ktorej sa kávové čerešne zatvárajú do hermeticky uzavretých nádob, dochádza k maximálnemu zvýrazneniu aromatických zložiek.
Fermentácia je na farme Finca Tres Milagros rozdelená do dvoch krokov: v prvom sú zrelé kávové čerešne vsypané do polypropylénových sáčkov, v ktorých len ľahko fermentujú po dobu 48 hodín. Následne ich robotníci presypú do fermentačných nádrží. Tam kvasia 96 hodín bez prístupu kyslíka, teda anaeróbne.
Nakoniec je káva asi 20 dní sušená na priamom slnku. A po usušení ešte 2-3 mesiace odpočíva vo vreciach. Táto precízna technika zaisťuje, že má každá šarža konzistentne vysokú kvalitu.
Na Kostarike sa pestovaniu kávovníkov venuje okolo 50-tisíc farmárov. Prevažná väčšina z nich sú drobní poľnohospodári. Prácu nemajú práve ľahkú, počasie býva nestále, plantáže sužujú časté suchá. Napriek tomu sa Kostaričanom darí exportovať šarže vynikajúcej kvality, a to vrátane jedinečných mikrolotov. Dôkazom je práve Kostarika Fatima Anaerobic Natural - Micro Lot.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.